Ads 468x60px

Tuesday, December 11, 2012

Infosys Interview Puzzles With Answers - Part1


1. You are given two candles of equal size, which can burn 1 hour each. You have to measure 90 minutes with these candles. (There is no scale or clock). Also you are given a lighter.

Answer: 1. First light up the two ends of the 1st candle. When it will burn out light up
one end of the second candle. (30+60=90)

2. Try the above problem to measure 45 minutes.
Answer: First light-up the two ends of the 1st candle and one end of the 2nd candle. When the 1st candle will burn out ,then light up the both ends of the 2nd candle (15+30=45)

3. You are given a thermometer. What can you do by this without measuring the temperature?
Answer: if you put thermometer into a tree it wont grow anymore, will just die off

4. How it is possible to place four points that are equi-distance from each other?
OR
You are a landscape designer and your boss asked you to design a landscape such that you should place 4 trees equidistance from each other.
(Distance from each tree to the other must be same)
Answer: Only 3 points can be equidistant from each other. But if you place points in the shape of a pyramid then its possible.

5. You are given a cake; one of its corner is broken. How will you cut the rest into Two equal parts?
Answer: Slice the cake using other corners.

6. How will you recognize the magnet & magnetic material & non-magnetic material?
Answer: Get a piece of thread and tie up with the one bar and check for poles. If it iron bar then it moves freely and if it is magnetic bar then it fix in one direction according to poles.

7. If one tyre of a car suddenly gets stolen and after sometime u find the tyre without the screws how will u make ur journey complete?
Answer: Open 3 screws, 1 from each tyre and fix the tyre.

8. How can you measure a room height using a thermometer?
Answer: temp varies with height. but its dependent on various other factors like humidity, wind etc.

9. What is the height of room if after entering the room with a watch your head strikes a hanging bulb?
Answer1: Oscillate the hanging bulb. Calculate the time period for one complete oscillation by Simple Harmonic Motion (SHM) of the handing bulb. Put it in the formula:
T=2 * 3.14 * (L/G)^1/2
L will be the length of the hanging thread.
Add the L with your height to get the height of the room.
OR
Answer2: Drop it from the room and find the time at which it strikes the floor. Using
physics formula s = (at^2)/2 (IM NOT SURE ABOUT THIS ONE)

10. Color of bear.... if it falls from 1m height in 1s.
Answer: We get 'g' perfect 10 which is only in poles...hence the color of polar bear is "White"

0 comments:

Post a Comment